Werken, leren en ontmoeten

Op locatie Apeldoorn Breed aan de Bovenkruier kan en mag je van alles doen. Het aanbod is vraaggericht en heel ruim. Daarom de naam Tavaris Apeldoorn Breed. Je werkt samen of zelfstandig. Onze gezellige, veilige en open sfeer is het allerbelangrijkste. Er zijn drie kamers:

In de creakamer mag je je eigen creatieve werk maken. Je mag er bijvoorbeeld schilderen, tekenen of breien. Heb je iets anders dat je er graag wil doen, dan helpt onze begeleiding je dat te realiseren. Zij kunnen alles.

In de werkkamer werk je samen met anderen aan een deel van een opdracht, deze opdrachten komen veelal uit het bedrijfsleven. Zoals bijvoorbeeld het in- en ompakken van pakketten, producten voor derden en het insteken van mailings.

Dat doe je rustig en op je eigen tempo. Het is net als al onze andere locaties een fijne plek om ongedwongen samen te zijn en te werken aan je structuur. Ook kun je op de computer werken. Je kunt deze website bijwerken, zelfstandig leren werken met muziekprogramma’s of op de computer vormgeven.

In de woonkamer zijn verschillende werkzaamheden te doen. Zodra het druk is op bovenstaande kamers verplaatsen die werkzaamheden zich richting de woonkamer. Ook is de woonkamer bedoeld voor samenzijn, een krantje lezen, vertalen van brieven voor een andere stichting en bieden we daar met enige regelmaat miniworkshops aan. Denk hierbij aan het dotten van keramiek, het tie-dyen van t-shirts en het maken van zeepjes.

Breed aanbod! Je kunt hier nog veel meer doen dan wat hierboven omschreven staat. Geef vooral aan waar je interesses liggen en samen halen wij het beste uit jezelf!

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag
van 08:30 uur – 16:00 uur

vrijdag afwijkende tijden

Contact:

055 – 539 47 77 (algemeen nummer)

apeldoorn.tavaris@riwis.nl

Hoe is het hier?

Rond 08.30 uur ’s ochtends komen de eerste deelnemers binnen wandelen. Iedereen begint de dag op zijn of haar eigen tempo.
Je werkt verder aan het project waar je al een tijdje mee bezig bent, de dag ervoor mee begonnen bent of pakt iets nieuws op.
Wanneer je hulp nodig hebt kun je dat aan je begeleiders vragen. Heb je een leuk idee, maar weet je niet hoe je eraan kan beginnen?
Geen probleem, je bent aan het juist adres. We helpen je jouw idee te maken.

Leren bij Tavaris

Deze werkplek geeft stabiliteit en begeleiding, maar leert je ook om te gaan met verantwoordelijkheid en vrijheid.
Je mag zelf aangeven wat je wilt leren. Als dit binnen onze mogelijkheden valt dan gaan we je daarmee helpen. Deelnemers kunnen lekker aan de slag gaan, meewerken en hun eigen ding doen. Ook bieden wij de ruimte om je terug te trekken of juist gezelligheid op te zoeken.

Onze trajecten

Bij alle locaties van Tavaris zijn er verschillende trajecten mogelijk vanuit:

  • Een Wmo beschikking
  • Een Wlz indicatie
  • Het UWV
  • Het PGB

Staat jouw financiering hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Ben je op zoek naar of heb je vragen over een specifiek traject? Stuur een dan een bericht naar Laura, ons eerste contactpersoon Vragen begeleiders – Tavaris.nl

Tavaris-Apeldoorn

In actie

“Op 29 september organiseerde Apeldoorn Breed hun eerste open dag. In de werkkamer en creakamer waren alle deelnemers lekker aan het werk en konden de bezoekers goed sfeer proeven en vragen stellen aan de deelnemers. Er ontstonden zo leuke gesprekken. In de woonkamer was een mini-workshop en het verven van T-shirts. Dit was erg populair! Voor herhaling vatbaar dus zo’n open dag.”

Onze werkzaamheden zijn een middel om de deelnemer te dienen in zijn of haar persoonlijke groei. Dat staat altijd voorop. Toch komen uit die werkzaamheden vaak fantastische creaties en daar zijn we enorm trots op. Daarom hebben wij de verkoop van onze producten mogelijk gemaakt voor wie dat wil. Hoe dat werkt, vind je via onderstaande knop.

Handlingopdracht: Heeft u een opdracht, neem dan contact op. In overleg is heel veel mogelijk.

Nieuws, Projecten & Ervaringsverhalen

Wij zoeken nog

Op dit moment zoeken we geen specifieke rol, maar je bent altijd welkom om eens te kletsen over wat je bij ons kan doen.

Aanmelden

Wil jij ontdekken of er bij Tavaris een geschikte rol, plek of activiteit voor jou is? Dan kan dat op verschillende manieren. Het makkelijkste is dat je een gesprek aanvraagt met een van onze trajectbegeleiders. Je kan dan zelf aangeven wat je wil en met wat je nog niet weet helpen we je onderzoeken.

Bij zo’n gesprek mag je natuurlijk een naaste of begeleider meenemen om je te ondersteunen. Wat jij prettig vindt. Heb je al een werk-, leer- en ontmoetplek van Tavaris op het oog? Dan mag je bij je aanmelding doorgeven waar je graag een dag(deel) wilt kijken. We ontvangen je dan graag daar.