Werken, leren en ontmoeten

Of je nu houdt van een stille, rustige omgeving of van een werkplaats met zagen en machines. Werk je liever buiten dan binnen of andersom? Voor jou is er plek bij Tavaris.

Ben je graag creatief en voor jezelf bezig of houd je van een opdracht? Wil je wat nieuws leren of maak je het liefst contacten? Bij Tavaris kan het allemaal. Samen zoeken we naar wat bij jou past. Onze trajectbegeleiding kan je hier mee helpen, maar je mag ook zelf op zoek naar een plek.

Je kunt kiezen op basis van de activiteiten en werkzaamheden die er te doen zijn op een Tavaris-locatie. Ook kun je tijdens een gesprek onderzoeken of we een nieuwe rol voor je kunnen vinden.

Op verschillende locaties zoeken we vaak nog iemand die het leuk vindt om met bepaalde taken te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen met schoonmaken en koffiezetten. Je hoeft daarom bijvoorbeeld geen klusser te zijn om van Tavaris Techniek je plek te maken. Je kiest een locatie misschien wel voor de sfeer in plaats van het type werkzaamheden. De keuze is aan jou, maar je hoeft hem niet alleen te maken.

Samen werken we aan verschillende klussen. Die bestaan voornamelijk uit tuinonderhoudswerkzaamheden. Meestal zijn we onderweg en op locatie aan het werk en zo af en toe werken we ook samen aan het onderhoud van ons gereedschap. Je kan hier in eigen tempo wennen aan het dagritme en onze technieken leren.

Bij Tavaris is iedereen gelijk. Saamhorigheid staat hier centraal. Je activiteiten en werkzaamheden zijn een middel om te komen waar je wil. Het doel bepaal jij. Wij zijn er om je te begeleiden en ondersteunen op je reis daarnaartoe. Jij bent degene die stuurt.

Op locatie Techniek mag je in je eigen tempo verschillende werkzaamheden uitvoeren.

Ga aan de slag bij onze creatieve werkplaats op het Zwitsalterrein, waar je prachtige dingen kunt (leren) maken. Je kan meewerken aan theaterdecors, maar ook werken aan je eigen project. Lassen, schilderen, werken met hout en het repareren van audioapparatuur behoren allemaal tot de mogelijkheden. We werken veel met oud ijzer, auto-onderdelen en andere leuke en gekke materialen die je fantasie prikkelen.

Ben je verzot op autorijden en heb je een geldig rijbewijs B? Kom dan eens langs bij Tavaris. Als deelnemer breng je hier post, kleine pakketten, wasgoed en andere dingen rond in Apeldoorn en omgeving. Vind je het leuk om meer met mensen bezig te zijn? Bij Tavaris zorgen we ook intern voor personenvervoer. Dit houdt in dat we deelnemers van en naar verschillende locaties brengen voor bijvoorbeeld een sportles.

Op locatie Apeldoorn Breed aan de Bovenkruier kan en mag je van alles doen. Het aanbod is vraaggericht en heel breed. Daarom de naam Tavaris Apeldoorn Bree. Je werkt samen of zelfstandig. Onze gezellige, veilige en open sfeer is het allerbelangrijkste.

Op deze locatie kun je van alles doen. Koek en taart bakken voor Brasserie de Vroolijke Frans, poppen en knuffels maken, schilderen, koffiedrinken voor de gezelligheid en nog veel meer. Kan wat je wil doen hier nog niet? Dan zoeken we samen naar hoe dat wél kan.