Werken, leren en ontmoeten

Bij Tavaris is iedereen gelijk. Saamhorigheid staat hier centraal. Je activiteiten en werkzaamheden zijn een middel om te komen waar jij wil. Het doel bepaal jij. Wij zijn er om je te begeleiden en ondersteunen op je reis daarnaartoe. Jij bent degene die stuurt.

Op locatie Techniek mag je in je eigen tempo verschillende werkzaamheden uitvoeren.

Meewerken aan opdrachten: Je kunt meewerken aan het maken van houtenproducten zoals tuinmeubels, insectenhotels en picknicktafels. Dit zijn vaak opdrachten die wij van onze klanten krijgen. Samen kijken we naar welke uitdaging jou aanspreekt. We werken altijd samen en fouten maken bestaat niet, dat noemen we leren.

De fietsenwerkplaats: Vind je het leuk om aan fietsen te sleutelen? Of wil je dat eens proberen? Dan kun je bij onze fietsenwerkplaats terecht. Je mag fietsen opknappen en repareren.

Je eigen creaties: Techniek is de ideale plek om je eigen creaties te maken. De meeste deelnemers die dat doen werken met hout. Maar je kan ook beeldhouwen bijvoorbeeld. Het gaat erom dat je jouw idee onder begeleiding werkelijkheid kan maken. Je hoeft nog niet te weten hoe je iets wilt aanpakken, daar zijn de begeleiders voor. Vaak hebben we de materialen voor jouw opdracht beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat je voor je eigen materiaal betaalt.

Natuurlijk mag je jouw werkzaamheden altijd afwisselen. Onze werkzaamheden en activiteiten zijn een middel gericht op je persoonlijke groei en zelfredzaamheid. Hoe we dat middel inzetten, dat bepaal jij.

*Veiligheidsmiddelen worden door ons verstrekt in het geval dat je die zelf niet hebt.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 07:30 uur – 16:30 uur

Contact:

055 – 539 47 77 (algemeen nummer)

techniek.tavaris@riwis.nl

Hoe is het hier?

We beginnen ’s ochtends redelijk op tijd om 07:30 uur met een kop koffie of thee. Daarna werkt iedereen aan zijn of haar eigen werk. Of dat nu een gezamenlijke opdracht is of een project waar je alleen mee aan de slag gaat. De sfeer is hier altijd ongedwongen. We accepteren elkaar en geven iedereen de ruimte om zichzelf te zijn en lekker hun eigen ding te doen. Maar we helpen en steunen elkaar ook.

Om 10.00 uur houden we koffiepauze en om 12.30 uur lunchen we samen in onze kantine. Gedurende de dag lopen de begeleiders rond om je te ondersteunen. Er is altijd iemand in de buurt. Om 15.30 uur ruimen we onze spullen op en laten we de werkplekken netjes achter.

Leren bij Tavaris

Op deze locatie leer je veilig werken met machines. In overleg is het mogelijk om VCA-certificaten te halen. Je leert hoe je houtenproducten maakt van idee tot eindproduct. Of hoe je het beste aan een fiets kunt sleutelen.

Naast praktische vaardigheden zijn we als kleine maatschappij gericht op het ontwikkelen van jouw zelfredzaamheid. We zijn een team dat samenwerkt, ontwikkelt en samen lacht.

Onze trajecten

Bij alle locaties van Tavaris zijn er verschillende trajecten mogelijk vanuit:

  • Een Wmo beschikking
  • Een Wlz indicatie
  • Het UWV
  • Het PGB

Staat jouw financiering hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Ben je op zoek naar of heb je vragen over een specifiek traject? Stuur een dan een bericht naar Laura, ons hoofd trajectbegeleiding Vragen begeleiders – Tavaris.nl

Tavaris-Techniek

In actie

“Bij Techniek krijgen mensen begeleiding, maar vinden zij ook een luisterend oor. Hier is iedereen gelijk, het is een kleine maatschappij die ik buiten Techniek mis. Het is fijn, veilig, spontaan en je wordt in je kwaliteit gestimuleerd. De ruimte is prachtig en er wordt veel in het gereedschap geïnvesteerd. Je wordt op je gemak gesteld.”

Fatiha

Onze werkzaamheden zijn een middel om de deelnemer te dienen in zijn of haar persoonlijke groei. Dat staat altijd voorop. Toch komen uit die werkzaamheden vaak fantastische creaties en daar zijn we enorm trots op. Daarom hebben wij de verkoop van onze producten mogelijk gemaakt voor wie dat wil. Hoe dat werkt, vind je via onderstaande knop.

Maatwerk: Het is altijd mogelijk om een aanvraag te doen voor een maatwerkproduct. Of wij je opdracht kunnen uitvoeren hangt van een aantal dingen af. Daarom werken wij alleen maar in opdracht na goed overleg.

Nieuws, Projecten & Ervaringsverhalen

Wij zoeken nog

Er is vaak plek om bij ons met hout aan de slag te gaan. Daarnaast zoeken wij ook nog deelnemers die ons een paar dagen in de week willen helpen met een aantal klussen.

Aanmelden

Wil jij ontdekken of er bij Tavaris een geschikte rol, plek of activiteit voor jou is? Dan kan dat op verschillende manieren. Het makkelijkste is dat je een gesprek aanvraagt met een van onze trajectbegeleiders. Je kan dan zelf aangeven wat je wil en met wat je nog niet weet helpen we je onderzoeken.

Bij zo’n gesprek mag je natuurlijk een naaste of begeleider meenemen om je te ondersteunen. Wat jij prettig vindt. Heb je al een werk-, leer- en ontmoetplek van Tavaris op het oog? Dan mag je bij je aanmelding doorgeven waar je graag een dag(deel) wilt kijken. We ontvangen je dan graag daar.