Wie is Jan Boom?

Prehistorie

Jan Boom is de Vuurman. Hij gaat graag prehistorische uitdagingen aan. Zoals onder andere het bouwen (en stoken) van ijzerovens en onlangs een pottenbakkersoven van klei. In het Haps dorp (een prehistorisch dorp uit de ijzertijd.) gaat hij wekelijks terug in de ijzertijd en begeleidt hij kinderen om in de prehistorie te leven en te overleven. Een andere vrijetijdsbesteding van Jan is  het maken van bestek en eet- en drinkkommen uit verschillende houtsoorten volgens eeuwenoude technieken.

Groot dierenliefhebber

Zijn thuis is een museum van artistieke creaties en oude gebruiksvoorwerpen. Ook is hij een groot dierenliefhebber en heeft hij ze graag om zich heen. Voor je het weet heb je een kat of een knuffel kip op schoot en vertelt Jan over oude lepels in een nieuw jasje. Zijn grootste hobby is Pyrografie. Branden in hout. Of beter gezegd schilderen met vuur.

Pyrografie

Pyrografie is voor deze op kennis en vaardigheden gebrande persoon een grote uitlaatklep. Voor zichzelf maar ook vaak in opdracht, creëert Jan met alle liefde de mooiste kunstwerken. En als hij dan nog wat tijd over heeft mag ook Locatie Groen genieten van zijn ervaringen en gezellig donderen. Hij barst namelijk van kennis, talenten en opmerkelijke ervaringen die hij verhalend met ons deelt. Zo gaan we aan het eind van de werkdag allemaal met een glimlach weer naar huis.