Insectenhotel op schoolplein: Techniek maakt het mogelijk

Insectenhotel op het schoolplein: Techniek maakt het mogelijk

In opdracht van Gemeente Apeldoorn maakt dagbestedingswerkplaats: Techniek het frame voor insectenhotels die op schoolpleinen komen te staan. De hotels maken deel uit van de ‘Eco Spots’ die inmiddels al op zeven scholen staan.

Steeds vaker hoor je de berichten: het aantal dier- en plantsoorten daalt. Ook steeds vaker lees, hoor en leer je juist over het belang van die soorten. Het belang van biodiversiteit.  Globaal én lokaal. Daarom ondernam IVN Apeldoorn samen met de gemeente actie om die biodiversiteit juist lokaal te verhogen. En wat is nou een betere plek dan een schoolplein? Op zeven Apeldoornse scholen staan de zogeheten ‘Eco Spots’ bestaande uit een insectenhotel, nestkastje, plantzaden en een lesbrief voor leraren. Naast een milieu positief initiatief is het dus ook een heel leerzame.

Onze deelnemers en collega’s bij de dagbestedingswerkplaats: Techniek aan de Molenmakershoek 69 maakten het frame, voor de hotels. Ze gebruikten hiervoor niet zomaar hout, maar gaven Apeldoorns hout een mooie bestemming. Bomen die vanwege storm zijn gekapt werden in schaaldelen gezaagd en gebruikt door deelnemers om de robuuste buitenkant van de insectenhotels te maken. Kinderen en hun leerkrachten vullen het hotel met allerlei materialen als holle stengels om daarmee wilde bijen te lokken die daar hun eitjes in leggen. In die hotels ook plek voor lieveheersbeestjes, hommels en andere kleine beestjes om te schuilen en te overwinteren.

Dit is één van de mooie opdrachten voor onze medewerkers bij Techniek. Zij dragen bij aan een ontzettend waardevol en duurzaam initiatief. Het is fantastisch dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Juist deze lokale initiatieven geven ons de mogelijkheid om wat voor elkaar te kunnen betekenen in onze gemeenschap. We gaan er dan ook voor om elkaar in de toekomst nog meer op te zoeken.