Gepassioneerde bakkers bij Tavaris Brummen Breed

Verrukkelijke traktatie

Marieke en Ellen van Tavaris Brummen Breed zijn twee gepassioneerde bakkers die elke dinsdag een verrukkelijke traktatie bereiden: boterkoek. Onder de deskundige begeleiding van Yvonne creëren ze een warme en gastvrije omgeving waar de geur van versgebakken koekjes en boterkoek je tegemoetkomt zodra je Brummen Breed binnenstapt.

Meer dan alleen boterkoek

Elke dag van de week staat er een ander baksel op het programma. Op maandag zijn het knapperige koekjes, op woensdag smeuïge brownies en truffels en op donderdag geurige appeltaart. Momenteel werken er diverse deelnemers voor een restaurant in de omgeving, waarvoor ze deze lekkernijen met liefde bereiden. Het voorbereidingsproces verloopt als een geoliede machine. Marieke en Ellen werken zelfstandig en volgen zorgvuldig een lijst met ingrediënten. Ze wegen alles nauwkeurig af en mengen de ingrediënten zodat het in de bakblikken kan en daarna de oven in. Na ongeveer 20 minuten bakken, zijn de boterkoeken klaar.

Ontwikkelen en plezier

Naast de bestellingen voor het restaurant, wordt er regelmatig extra boterkoek en koekjes voor eigen gebruik gebakken. Deze zijn een heerlijke traktatie om van te genieten tijdens de koffie- of theepauze. Het bakken van boterkoek en andere lekkernijen is niet alleen een dagbesteding voor o.a. Marieke en Ellen, maar ook een manier om hun vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven aan het creatieve proces. Door hun zelfstandigheid en het werken met smaakvolle ingrediënten, ervaren ze een gevoel van trots en voldoening.

Dankzij diverse deelnemers is Brummen Breed niet alleen een dagbesteding, maar ook een plek waar mensen graag samenkomen.

In overleg is het mogelijk deze heerlijke baksels te bestellen. Dit moet wel minimaal een week van tevoren besteld worden bij Tavaris Brummen Breed, te bereiken op 06 – 502 15 273