Betekenisvolle dagbesteding bij Techniek

Betekenisvolle dagbesteding bij Techniek

Techniek (houtbewerking, technische dienstverlening en fietsonderhoud) is een onderdeel van de dagbesteding van Riwis Zorg & Welzijn. Voor velen is het een plek om te ontwikkelen en te herstellen. Samen met vakmensen in techniek en begeleiding maken deelnemers op bestelling de mooiste houten tafels, banken en decoratie die een mooi thuis krijgen. Wat het werk waardevol maakt. “Techniek” is echter zo veel meer dan het werk dat ze maken. Zo lees je in het verslag van deelneemster Fatiha

“Bij Techniek krijg ik structuur, sociale contacten, begrip en leer ik een vak.”

Ik ben Zayah. Sinds 1993 woon ik in Nederland, waar ik iedere dag dankbaar voor ben. Door een posttraumatische stress stoornis ben ik bij de houtbewerking, nu genaamd Techniek, terecht gekomen. Daar ben ik ontzettend blij om. Bij Techniek krijg ik structuur, sociale contacten, begrip,  en leer ik een vak van twee super behulpzame vakmannen Arjan en Marco. Ook tijdens het begin van de Corona pleegden zij telefoontjes. Zij waren bezorgd om de mensen die eenzaam en depressief werden omdat ”Techniek” dicht moest.

“Iedereen is gelijk, het is een kleine maatschappij”

Bij Techniek krijgen mensen begeleiding maar vinden zij ook een luisterend oor, hier is iedereen gelijk, het is een kleine maatschappij die ik buiten Techniek mis. Het is fijn, veilig, spontaan en je wordt in je kwaliteit gestimuleerd. De ruimte is prachtig en er wordt veel in het materiëlegereedschap geïnvesteerd.Je wordt op je gemak gesteld.

“Dagbesteding helpt”

Ik maak gebruik van de gelegenheid om ook de mensen achter de schermen die dit faciliteren, te bedanken, blijf dat alstublieft doen. U oogst zeker de vruchten. Misschien niet op korte termijn, maar een dagbesteding helpt tegen eenzaamheid, terugval naar een verslaving, helpt tegen depressie,  geeft voldoening, vertrouwen en maakt dat wij nuttig zijn. De begeleiding bestaat uit ervaren mensen, die echt om mensen geven.

“In iedere beperking zitten duizend mogelijkheden”

Mijn advies aan jongeren die door omstandigheden een beperking hebben; maak alsjeblieft gebruik van zo’n dagbesteding. Je kan dag in dag uit in je hok blijven zitten te piekeren en de slachtoffer rol spelen, daar heb je alleen jezelf mee. Tart je lot en maak iets van je leven, geen enkel brood zal tarwe worden. Kijk vooruit, want in iedere beperking zitten duizenden mogelijkheden. Misschien is het de moeite waard om te onderzoeken of de zorgverzekeraars een bijdrage kunnen geven, omdat er flink op zorgkosten wordt bespaard.

Bij Techniek maken deelnemers samen met ervaren begeleiders allerlei maatwerk producten van hout. Denk aan picknicktafels, bankjes en decoratie. Ben jij nog op zoek naar houten artikelen voor bij je thuis of bij je organisatie of bedrijf? Overweeg dan eens om je bestelling bij techniek te plaatsen. De medewerkers leveren uitstekend werk. Je bestelling draagt bij aan waardevolle dagbesteding die voor velen zoals Fatiha meer dan alleen een werkplek is.

Neem contact op via techniek@riwis.nl

Techniek is ook beschikbaar voor fietsreparatie en technische dienstverlening.